Tuniak a avokádo sú u nás obľúbená dvojka. Ja mám tuniaka vždy v zásobe pretože sa dá z neho vymyslieť milión receptov. Rýchle cestoviny keď máme chuť na niečo teplé alebo šalát, na chlebíku ako rýchla večera. A keď použijete takéto úžasné tuniakové filety Calvo, pokojne môžete chlebíčky servírovať aj návšteve.
Príprava je super rýchla a stačí vám len pár dobrých surovín. Na 2-3 porcie budete potrebovať:
1 balenie tuniakových filiet v olivovom oleji
1/2 stredne veľkej červenej cibule
2 stonky stonkového zeleru
1 PL čerstvého nasekaného kôpru
1 avokádo
šťavu z 1/2 citróna
soľ
čierne korenie
pečivo a čerstvé bylinky na podávanie
Postup:
- Zeler aj cibuľu nakrájajte na drobno, dajte do misky a pridajte kôpor. Avokádo rozmačkajte vidličkou, ochuťte ho citrónovou šťavou, soľou a korením, a pridajte k ostatným surovinám. Všetko spolu dobre premiešajte.
- Nakoniec pridajte aj kúsky tuniaka (časť si nechajte na ozdobu) a premiešajte už len zľahka. Chcete aby kúsky tuniaka bolo vidieť aj cítiť. Nakoniec ochutnajte, a keď tak ešte dochuťte soľou a korením, prípadne aj citrónovou šťavou. Tá sa ľúbi nielen s tuniakom ale pomôže zachovať krásnu zelenú farbu avokáda.
- Na pečivo natrite hrubú vrstvu šalátu, položte odložené kúsky tuniaka a dozdobte čerstvými bylinkami.
Jednoduché však? Tuniakový šalát je rýchly, chrumkavý a vďaka avokádu aj krémový. Ja si ho viem predstaviť aj ako jednohubky na Silvestra a určite si ich pridávam na zoznam.
Čo si myslíte