
Klasika, ktorú milujú deti aj dospelí. Skvelé je, že na tvarohové guľky vám spačí pár surovín a tento tradičný múčnik máte na stole. Ja zvyknem robiť guľky vždy keď dozrievajú jahody v záhrade, tie majú totiž najlepšiu chuť! Pred pár rokmi som založila 6 m dlhý jahodový záhon, a to som ani len netušila ako naša Romi bude milovať jahody. Minulý rok som musela chrániť ešte zelené plody lebo sa ich nevedela dočkať. Tento rok chodíme zbierať čerstvé jahody každý deň.


Na recepte ni eje nič zložité, stačí len zmiešať tvaroh, múku, vajíčko a pridať za štipku soli. Ak máte radšej sladšie cesto pridajte aj 1 PL vanilkového cukru. A pospka je na vás. Ja ich ľúbim tak netradične so strúhaným kokosom.
A namiesto klasickej bielej múky viete použiť špaldovú alebo aj krupicu. A pre najviac zaneprázdnené gazdinky mám tip, že tvarohové guľky vôbec nemusíte plniť, iba urobte malé guľky, tie uvarte a podávajte s rozmačkanými jahodami:))


Obyčajné tvarohové guľky s jahodami
- Čas prípravy: 20 minút
- Počet porcií: 4 1x
Description
Obyčajné jahodové guľky, ktoré si zamilujete.
Suroviny
500g hrudkovitého tvarohu
180g hladkej múky (pokojne aj špaldovej)
1 vajíčko
štipku soli a
čerstvé jahody
maslo na poliatie a obľúbenú posýpku
Postup
Tvaroh, múku, vajíško a soľ zmiešajte, vznikne prijemne lepivé cesto.
Odoberie kúsok cesta, v rukách ho vytvarujte do guličky a jemne roztlačte. Do stredu dajte celú jahodu a vytvaruje guľku.
Varte v osolenej vriacej vode, kým guľky nevyplávu na povrch.
Potom už len dochuťte obľúbenou posýpkou, zalejte maslom a je to!
Poznámky
Ak máte radšej sladšie cesto pridajte aj 1 PL vanilkového cukru.
- Čas prípravy: 10
- Čas varenia: 10
- Kategória: Sladké jedlá
- Spôsob prípravy : varenie
- Druh kuchyne: Tradičná
Čo si myslíte