Jednoduchých a rýchlych nápadov na raňajky nie je nikdy dosť. Rána sú ešte chladné, hoci telo si už žiada niečo sviežejšie. A tieto raňajky majú to naj z oboch. Krásne opečené volské oko s tekutým žĺtkom, mierne ugrilované paradajky a svieže avokádo. A to všetko hotové do 10 minút. Tomu hovorím kráľovské raňajky cez týždeň.
Milujem pomalé raňajky, ale odkedy som mamou, viem, že nie je každý deň čas tráviť pri sporák hodiny. Na druhú stranu ale nechcem robiť priveľa kompromisov, čo sa týka dobrých raňajok.
Vajíčka na akýkoľvek spôsob zasýtia, zahrajú a sú hotové za pár minút. To všetko doplnené zeleninou, a dochutené extra panenským olivovým olejom Borges, bez ktoré si neviem predstaviť fungovať. U nás sa minie aspoň fľaša každý mesiac:)
Tieto raňajky sú navyše veľmi flexibilné, paradajky sa dajú vymeniť za grilovanú papriku, v lete za chrumkavú uhorku a keď máte po ruke napríklad bazalkové pesto, vyskúšajte ho pridať tiež. Alebo aj opečené semiačka či čerstvé bylinky. U nás plus minús spotrebuje do tohto jedla, to čo mám práve v chladničke.
Preto som rada, že mohol vzniknúť tento recept v spolupráci so značkou olejov Borges a dúfam, že vám spríjemní nejedno ráno.
Raňajkové vajíčka s avokádom a paradajkami
- Čas prípravy: 10 minút
- Počet porcií: 2 1x
Description
Rýchle a chutné raňajky
Suroviny
2 vajíčka z voľného chovu
300 g cherry paradajok
1 zrelé avokádo
2 PL extra panenského olivového oleja Borges
50 g polníčka alebo iného listového šalátu
soľ
čierne korenie
Postup
Na panvici rozohrejte 1 Pl olivového oleja. Po jednom rozklepnite vajíčka priamo na panvicu tak aby sa nedotýkali a žĺtka zostali celé. Opekajte na miernom plameni pokiaľ nebudú bielka tuhé ale žĺtka ešte stále tekuté ale botak ako máte radi.
Vajíčka vyberte z panvice a pridajte do nej cherry paradajky prekrojené na polovicu. Sprudka opečte, kým nezačnú karamelizovať (hnednúť) ale ešte stále budú držať svoj tvar.
Umyte si šalát a avokádo nakrájajte na väčšie kúsky.
Na tanier dajte paradajky, vajíčko, avokádo aj šalát a podľa chuti osoľte, okoreňte a etše zakvapnite zvyšným olivovým olejom.
Poznámky
Ak máte radi, pridajte si na záver aj trochu bazalkového pesta, semiačok alebo byliniek.
- Čas prípravy: 5
- Čas varenia: 5
- Kategória: raňajky
- Spôsob prípravy : varenie
- Druh kuchyne: Tradičná
Čo si myslíte