
Neviem ako vy ale ja milujem nátierky:) Najmä tie, ktoré si pripravím doma, a dám do nich buď maslo alebo krémový syr. A keďže som sa nevedela rozhodnúť, či pôjdem do vajíčkovej alebo tuniakovej, skúsila som ich skombinovať a skvelo to spolu funguje!


Na nátierku sa perfektne hodí maslo alebo ak chcete trochu ľahšiu verziu vyskúšajte krémový syr. Aby bola nátierka chuťovo vyvážená, pridajte aj pravú dijonskú horčicu, a čerstvú cibuľku s pažítkou. Ak máte radi kyselkavejšiu chuť nezabudnite ani na pár kvapiek citrónovej šťavy na záver.
Do nátierky som použila tuniaka v olivovom oleji Calvo. Ten teraz dostanete kúpiť v novom obale Easy Flip®. Obal Easy Flip® sa ľahšie otvára vďaka hliníkovému veku s veľkým úchytom a tuniak veľmi ľahko sa vyklápa. Vďaka tomuto obalu obsahuje tuniak menej oleja a je šetrnejší k životnému prostrediu, pretože využíva menej pocínovaného plechu. A nezabudnite, celý obal je recyklovateľný.

Postup je veľmi jednoduchý, len zamiešate všetky suroviny a je to. Navyše, na rozdiel od masla, ak použijete krémový syr, nátierka bude mäkká hneď po vytiahnutí z chladničky. Pre mňa win-win keď ju nezjeme naraz!
A čo budete na nátierku potrebovať? Prečítajte si v recepte nižšie.



Tuniakovo-vajíčková nátierka
- Čas prípravy: 10 minút
- Počet porcií: 4 1x
Description
Jednoduchá a vynikajúca nátierka hotová za pár minút.
Suroviny
125g krémové syra typu
2 vajcia uvarené na tvrdo
2 x tuniaka v olivovom oleji Calvo Easy Flip
2 ČL dijonskej horčice
1/2 menšej červenej cibuľky
2 PL nadrobno nasekanej pažítky
čierne korenie
soľ
pár kvapiek citrónovej šťavy
Postup
V mise zmiešajte krémový syr, najemno nastrúhané vajcia a pridajte aj dve konzervy tuniaka aj s olejom. Dochuťte dijonskou horčicou, čiernym korením, nadrobno nakrájanou cibuľkou a pažítkou. Dobre premiešajte a podávajte s čerstvým pečivom.
- Čas prípravy: 5
- Čas varenia: 5
- Spôsob prípravy : varenie
Čo si myslíte