Toto je recept, ktorý nás doma zachraňuje keď mám pocit, že v špajzi nič nie je, nemám čas variť ale zároveň by som si dala niečo dobré. Nie je to žiadna itália, ale len veľmi jednoduchá tuniaková omáčka, ktorú vykúzlite iba z konzervy tuniaka, dijonskej horčice a trochy vody z cestovín.
Na oleji z tuniaka si osmahnete trochu cesnaku a čili, pridáte horčicu a nakoniec omáčku zalejete vodou z cestovín. Pridáte uvarené cestoviny, dobre zamiešate a tesne pred podávaním primiešate aj rukolu. Tá je ideálna na teplé cestoviny, lebo pridá nielen pikantnosť ale vydrží aj chrumkavá. Recept je skúpy na suroviny ale ako to býva, čím menej surovín, tým kvalitnejšie by mali byť.
Tuniak – ja som použila tuniaka v olivovom oleji Calvo Easy Flip . Obal Obal Easy Flip® sa ľahšie sa otvára vďaka hliníkovému veku s veľkým úchytom a tuniak veľmi ľahko sa vyklápa. Vďaka tomuto obalu obsahuje tuniak menej oleja a je šetrnejší k životnému prostrediu, pretože využíva menej pocínovaného plechu. A nezabudnite, plechovka aj obal sú recyklovateľné.
Horčica – používam pravú dijonskú horčicu, ktorá má tú správnu pikantnosť. Tu sa neoplatí šetriť:)
Cestoviny – ideálne použiť tie z tvrdej pšenice a uvariť ich al dente. Nie viac:)
Rukola – trik s rukolou som videla pred rokmi v jednej reštaurácií. Robili tam čerstvé cestoviny, so steakom a boli jemne premiešané s rukolou, ktorá tam dodávala chrumkavosť ale aj pikantnosť. A od vtedy to tak robím aj ja:) Samozrejme, dajte ju tam až vtedy, keď budete cestoviny jesť. Inak by sa dlhým skladovaním rozmočila.
O recepte viete už všetko, tak verím, že vám bude chutiť rovnako ako nám doma. Čo poviete, vyskúšate?
PrintRýchle tuniakové cestoviny
- Čas prípravy: 15 minút
- Počet porcií: č
Description
Jednoduchý recept, keď nemáte čas
Suroviny
2 konzervy tuniaka v olivovom oleji Calvo Easy Flip
1 strúčik cesnaku
sušené čili (podľa chuti)
2 ČL dijonskej horčice
300g obľúbených cestovín
125 ml vody z cestovín
50g čerstvej rukoly
soľ, čierne korenie
Postup
Otvorte si tuniaka a vyklopte ho do väčšej panvice. Pridajte na plátky nakrájaný cesnak a čili, a chvíľu restujte, kým sa rozvoní cesnak.
Medzitým si nechajte zovrieť vodu, osoľte ju a uvarte cestoviny podľa návodu aby boli al dente.
K tuniakovi pridajte horčicu, vodu z cestovín a dobre premiešajte. Mala by vzniknúť jemná omáčka. Podľa potreby teda pridajte toľko vody aby bola krémová. Dochuťte korením , pridajte uvarené cestoviny, vypnite sporák a primiešajte rukolu. Ihneď podávajte. Ak chcete, pokvapkajte ešte citrónom.
- Čas prípravy: 5
- Čas varenia: 10
- Kategória: Cestoviny
- Spôsob prípravy : varenie
Čo si myslíte